torstai 12. marraskuuta 2015

Syksyn minirogailuja

Kukin meistä on kisaillut tahollaan, mutta syksyllä sentään pääsimme tekemään kaksi 2h minirogainingia MamAdventure-joukkueella Jola, Sanni ja Peppi. Lisäksi 9.11 on luvassa 5h multisportkisa The A!dventure.


Tuusulassa kirmailtiin pari viikkoa sitten jalkaisin rastien perässä eli arvoltaan erilaisia rasteja etsittiin maastosta vapaavalintaisessa järjestyksessä 2h ajan. Jokainen ajan ylittävä minuutti toisi pisteen aikasakon. Vauhtimme oli melko rauhallista mm. sairastelusta johtuen. Kivaa säpinää tuotti yhteislähtö, vaikka ihan alun jälkeen teimme paljolti omaa suunnistusta. Hakua ei juuri tullut, lukuunottamatta rogan loppupuolelle jättämäämme muistisuunnistusosiota. Kartalla oli valkoinen tyhjä alue, jonka kartta oli vain maastossa katsottavissa. Siinä oli neljä rastia ja haimme ensin näistä kaksi, jonka jälkeen palasimme katsomaan karttaa. Näin ei suinkaan olisi tarvinnut tehdä, vaan todellisuudessa katsomalla tarkemmin omaa karttaa, ei miehitetylle muistisuunnistuspaikalle olisi tarvinnut palata. Tosin tuolle lähimmälle rastille mennessämme oltiin jo hukassa ja saimme vetoavut kanssakisailijoilta. Lopussa oli hölmöä suunnistusepäröintiä hakeako vielä yksi rasti, mutta onneksi päätimme kirmata maaliin ja vieläpä pari minuuttia alle 2h. Jäipä mahtava fiilis!

Tuusulan syysrogan kolmen kopla (naisten kolmansia)

Menneenä sunnuntaina sama kolmikko oli starttaamasssa littävällä mahdollisuutena hakea vaikka kaikki rastit. Joku joukkueista (yksin tai porukassa) olikin 5,5h matkassa! Meillä oli perhesyistä aikataulu olla maks 3h, jos heti klo 10 päästään starttaamaan. Perhesyistä johtuen pääsimme myös starttaamaanttaamme hiukan tuon jälkeen. Kisassa ei ollut yhteislähtöä, vaan kartat olivat jo sähköpostitse edellisenä iltana suunniteltavissa ja ne jaettiin aamulla klo 10, maastoon sai lähteä 10-11 välillä. Vielä erikoisuus oli, että kisata sai moottoroimattomalla välineellä eli käytännössä rogailtiin jalan, kickbikella ja maastopyörillä. Valintamme oli maastopyörät, joilta jalkaudutaan. Kenkävalinta aiheutti mietintää ja aluksi starttasimme maastokengillä, mutta päädyimme lopulta vetämään juoksupätkätkin fillarikengillä. Tenkkapoo tuli kyllä jo ennen starttia. Allekirjoittaneen kypärä jäi kotiin. Sen siitä saa kun lähdetään matkaan kolmen muksun kanssa! Hakunilan urheilupuiston löytötavaralaatikosta löytyi kuitenkin lätkäkypärä ilman kiinnitysremmiä. Tämänkin pulman MamA.t selättivät ja matkaan päästiin reitin piirtämisen jälkeen. Lippua ei kaikki kolme käynyt läpsäsemässä, mutta lähellä käytiin. Suunnistus sujui kohtuuhyvin, ilman yhtä vääränmäen höynähdystä, johon upposikin muutamia minuutteja. Kanssasisaret pyöräilykengissä eivät tätä varmasti arvostaneet. 2/3 matkaa taitettuamme tehtiin päätös tulla maaliin alle 2h ja lopussa vielä lähdettiin nappaamaan yksi 3 pisteen rasti. Harmiksemme (omat kellot näyttivät 10 sekuntia varuaikaa) aikamme oli 2.00.01. Eli tällä pisteen menetyksellä yksi joukkue meni ohi. Note to self: ylimielisyyteen ei ole varaa, loppuun on puserrettava ja olisihan joku saattanut olla vaikka juuri 3 s nopeampi samoilla pisteillä! Ekstrakiitos suihkusta ja yllätystarjoilusta maalissa: kahvia ja voileipää! Kyllä oli taas kivaa :-D

Iloinen MamA-kolmikko maalissa. Ja The lainakypärä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti