X-kaato_2019

X-kaato_2019

tiistai 13. syyskuuta 2011

Keltaisten uimapatjojen viimeinen retki - Snow Flakes seikkailu -11



Superkivaa seikkailua sunnuntaina tarjosi Snow Flakes seikkailu 2011 Oittaalla huikealle 264:lle kahden hengen tiimeissä urakoineelle kisailijalle. Sarjoja oli kolme ja järjestäjät olivat panostaneet puitteisiin (mm. saunat ja ruokailu kisan jlk), ratoihin ja oheisjuttuihin. Oli kaikenlaista pientä muonitusta, vitamiinia ym ennen, jälkeen ja kisan keskelläkin. Pisimmässä Pro Pinkojat sarjassa oli 28 joukkuetta, mutta kovin eri tasoista porukkaa oli lähtöviivalla. Vaikka meidän MamAdventure tiimimme ei olekaan kunnoltaan eikä taidoiltaan kovin,  taisimme olla kuitenkin kisakokemukseltamme konkareita. Bongasimme joukosta myös kaverukset fillarin sivulaukkujen kanssa :D

Saavuimme Oittaalle jo ennen klo 8 ja saimme materiaalikuoren ja ryhdyimme radan suunnitteluun. Allekirjoittanut taisi useampaan otteeseen sanoa, että onpas helppoa suunnistuksellisesti. Tästä lähin pidän suuni kiinni (tässä asiassa) :D Rata oli kuitenkin nopeasti katsottu ja piirretty. Luvassa oli melonta, pyöräily ja suunnistus ja näiden lomassa tiedossa muutama Quest, joita kaikkiaan olikin mukavat neljä kappaletta.

Startti oli klo 10 ja vaikka aikaa oli rutkasti, unohdimme lähdössä painaa reitin tallentavan loggerin päälle. Ei siis tule taaskaan kulkemastamme reitistä dataa :( Jos sitten X-Kaatoon 10 pv päästä muistaisi! Juoksimme melontarantaan oma lyhyt mela kädessä. Peppi meloi sillä edessä, mutta vaihtoi ykkösrastin jlk järjestäjän melaan, sillä sen lapa oli isompi. Melat olivat kuitenkin aivan liian pitkät meille ja kyllä olisi ollut omat kunnon melat poikaa! Pitäisiköhän panostaa vähän? Tuota urheiluhärpäkettä on kyllä jo entuudestaan omat ja naapurinkin varastokomerot täynnä... Viisi rastia 6,5 km matkalla ristiin rastiin Bodomjärveä haettiin ajassa 1:05, eli olimme vasta 12. joukkue vaihdossa.

Ei näytä kovin tehokkaalta, varsinkinaan takana :-) Kuva  Tomi Kallio

Noin 30 km fillariosuudelle lähdimme tunnelmissa, että tämähän on helppoa. Ja naps. Kakkosrastille mennessä ulkoilutiepätkien jlk valitsimme väärän polun, joka ei kuitenkaan loppupeleissä ollut juurikaan hitaampi. Kisassa oli käytössä perinteinen pihtileimaus, joten rastiväliaikoja emme valitettavasti saa. Kolmosrastilla Sorlammella oli alle 3 km packraftingosuus, jossa uimapatjat piti täyttää ennen kartan saamista. Toinen kuuluisan keltaisista patjoistamme täyttyi mukana kuljettamallamme kevyellä pumpulla kivasti ja toinenkin... kunnes lässähdys! Saimme onneksi juuri patjailuosuuden kiertäneiltä ja koko kisan voittaneilta UMNG:n (Team Ulkoilun Maailma / Navigreen Oy) Mikolta ja Tommilta patjan lainaan. Uusi pumppaus ja juoksuun! Rasteja oli seitsemän, joista kolme vedessä. Käytännössä olisimme selvinneet ilman kartan päällystämistä, mutta heitimme sen suljettavaan karttapussiin. Reitti oli lyhyt ja rastit helpoissa paikoissa, harmi. Toisaalta toinenkin keltainen patja vuosi ja päätyikin päivän päätteeksi kaatopaikalle. Jodumme suruksemme ilmoittamaan, että MamAdventuren tiimiä ei enää nähdä keltaisilla uimapatjoilla liikenteessä, vaan panostamme uusiin kellukkeisiin seuraavalle kaudelle :D

Mukavaa menoa rastille P3, vaikka vihreäpaitainen Liisa on loukannutkin kätensä. Kuva: Tuomas Sovijärvi

Pyöräilyn 4. rastille ajettaessa tuli typerä samaistusvirhe, jonka seurauksena matka tuplaantui. Arviolta tähän meni n. 8 minsaa. 5. rastin lähestyminen tehtiin etelästä pientä (tosin reitti 2000) polkua myöten välillä talutellen ja viisaasti paluu 6. rastille (liki vaihtoalueella) teitä myöten nopeammin. Fillariosuuden jlk oli luvassa quest, jossa seurattiin juosten (/kävellen) viitoitusta lähikalliolle, jossa kivuttiin jyrkänteitä ylös ja alas köysien avulla. Tässäkin järjestäjät olivat nähneet vaivaa ja elämyksiä tämä varmasti ensikertalaisille tarjosikin.

Kuva: SnowFlakes Adventure Team
 
Pyöräilynosuuden aika oli meille aivan liian pitkä 2:37 ja isot pummit, huono reitinvalinta ja vuotavat patjat poistaen olisi aika ollut 12-15 minsaa nopeampi. Hyvillä mielin jatkoimme kuitenkin vajaan 5 km suunnistusosuudelle, johon otimme vauhtiavuksi myös hinausköyden. Toiselle rastille oli laadittu suorypeminen, eli viitoitettu pätkä esteitä alittaen ja lampareissa kahlaten.

Mahtavaa - olisi saanut olla pidempikin!!! Kuva: SnowFlakes Adventure Team
 
Nelosrasti oli radiomasto, mutta hieman varoen, kuitenkin aika suoraan sitä lähestyimme, sillä mäen takana ollut masto oli yllätävän huonosti havaittavissa. Viimeisessä vaihdossa saimme käteemme bonusraidan eli pihapiiribingosuunnistuksen. Saimme ruudukon täynnä symboleja ja kartan, jonka avulla etsimme neljän suoran (merkitsimme rastilla symbolia vastaavan numerokoodin ruudukkoon). Kiersimme 10 rastia, mutta tässäkin olisimme selvinneet ehkä nopeammin, sillä oikeastaan kahden ohi juoksimme (näin jälkikäteen karttaa tutkien) niitä (kartasta) huomaamatta. Sijoitus 8/28 ajassa 4:30 oli tyydyttävä ja maalissa olo oli mitä mainioin! Alkuperäisen osallistujaluettelon mukaan olimme nopein naisjoukkue. Täältä löytyy Oittaan Impalan ja Pirttimäen Pensassian kisaraportti (lue myös jatkosivu) ja tästä vielä UMNG:n Mikon kirjoitus.
Lisää Team Snow Flakesin ottamia kuvia löytyy mm. täältä.

Team Snow Flakes todella osaa hommansa :-) Parannettavaa saa oikein etsiä, mutta ehkä ensi vuonna 9.9.2012 saadaan kisanumerot jotka pysyvät paikoillaan (nyt hakaneulat eivät pitäneet) ja jos vaikka runsaasta palkintopöydästä tuo naisseikkailutiimi uskaltautuisi antamaan palkinnot sarjojen parhaille naisjoukkueille. Lämmin kiitos aivan loistavasta kisasta!

 Pro sarjan suvereenit Pinkojat Tommi ja Mikko maalissa. Kuva: SnowFlakes Adventure Team


Tänään  Peppi ja Jola suuntaavat rastien hakuun kosteaan Espoon Keskuspuistoon illan pimetessä ja vielä tällä viikolla kajakkiläpsyttelemään (täytyyhän sitä edes kerran yksikköä kokeilla kaudessa) valmistautuen Multisport Cupin legendaariseen aamun pimeydessä kisattavaan X-Kaatoon!

T: Jola (ja Peppi)




1 kommentti:

  1. hyvä mammat! upea kisarapsu!

    terveisin huoltopöydän väärältä puolelta haikein mielin kisaa seurannut hanna

    VastaaPoista