X-kaato_2019

X-kaato_2019

torstai 26. toukokuuta 2016

MamA(t) lomalla Vierumäki Adventuressa

Nyt täytyy kyllä heti aloittaa kehuilla, hienosti järkätty 4h Vierumäki Adventure multisportkisa hienoissa maastoissa!

Saavuimme -Jola ja Sanni- pelipaikoille Vierumäelle tai tarkemmin Scandic hotelliin perjantaina myöhäsellä ja klo 21 istahdimme vielä syömään ja höpöttelyjen sekä kisaennakointien jälkeen unille - ilman pieniä lapsia! Illalla huomasimme fillarin karttatelineen levyn pitkän kiinnitysruuvin jääneen kotiin ja teimme toiveikkaat viestittelyt kisajärjestäjän kanssa. Ei kisaa ilman säätöä!

Kyllä kelpaa!

Harvoin pääsee tekemään siirtymän kisapaikalle alle kilometrin polkaisulla! Sää oli mahtava, aurinkoa, lämmintä, muttei kuuma. Kumi- ja kengännauhavirityksin hotellilla kiinnitetty karttatelinekin saatiin pelipaikoilla kuntoon!


Järjestältä täydellisen korvaavan ruuvin saaminen sai fiilikset huippuunsa! Kuva: Emmi Väisänen

Kaikki kisailijat saivat matkaan GPSn ja data löytyy tästä, tulokset ja väliajat puolestaan tästä. Joukkueita oli melko vähän, mutta onneksi naisten- ja sekasarjassa oli luvassa sama rata.

Ohjeet ennen klo 11 starttia. Kuva: Emmi Väisänen

Kisailu alkoi prologilla, jossa kaikkien sarjojen voimin etsittiin lähimaastosta rastijärjestyksessä (eri hajontoja) kirjaimia, joista muodostui palindromi SUOKOKOUS.

Prologin kartta auki! Kuva: Emmi Väisänen

Prologi meni ihan nappiin, kuten myös 3,8 km inkkarimelonta. Yllättävän hyvin läpsyttely sujui, vaikka harjoittelu on kisoista vuosien takaa!

Tässä poikkeuksellisesti melotaan samalta puolelta rastia lähestyttäessä. Kuva: Tatu Pulkkinen, Multievent

Maastopyöräosuuden kartta, pääsosin hiekkatietä, mutta onneksi myös polkua.

Seuraavana vuorossa oli MTB 22 km, joka oli yhteinen naisilla, sekasarjalla ja miehillä. Paljon oli hiekkatietä ja polkuosuudetkin helppoja, ainoastaan yksi pidempi jalkautuminen ja tässä MTB 4-rastilla tuli samaistusvirhe ja pummi. Matka jatkui kuitenkin hyvällä tahdilla virheittä ja rastilla 7 näimme toisen naistiimeistä Vierivät sammalet sekä sekasarjan voittajatiimin n. 2 min perässämme.

MTB osuuden viimeisellä rastilla 10 pääsimme hiukan pulahtamaan. Kuva: Tatu Pulkkinen, Multievent

Kisan questin sai suorittaa haluamassaan vaiheessa ja me pääsimme heti MTB-osuuden lopussa jonottamatta tähän leppoisaan vaijeriliukuun (flying fox) Flow parkissa. Vierivät sammalet eivät jääneet jonottamaan questille ja suuntasivat näin 6,9 km suunnistusosuudelle ennen meitä.
 
Juoksussa tasasimme vauhteja hinausköydellä ja vauhdissa hävisimmekin voittajille. Osuus oli suunnistuksellisesti helppoa -paitsi- rastilta 2 lähtiessä. Lähdimme tekemään pienen maasto-oikaisun, josta ei tullutkaan ihan pieni, vaan kisan ratkaissut kaakerrus, jossa jäimme yli 3 min. GPS-jälki kertoo armottomasti etenemisen. Vielä emme tienneet kuinka tiukoille tämä veti. Jatkoimme upean 2 km harjupätkän "vauhdilla" ja loput rastit sukkana. Voittajanaiset olivat ehtineet questiin lentävällä ketulle ja kirmasivat 33 s ennen meitä maaliin.
 
Hehheh! Niin kiire oli MTB-juoksu vaihdossa, että kypärä jäi päähän! Kuva: Tatu Pulkkinen, Multievent
Harvoin on tuntunut näin hyvältä hävitä - 3h 25min upeaa kisailua! Naistiimejä oli vain kaksi kisassa, mutta se riitti, kun oli näin tiukka taisto!

Yksi tärkeimmistä multisport-osuuksista: kisan jälkeinen reitinvalintojen ruotiminen! Kuva: Tatu Pulkkinen, Multievent

Me onnekkaat jatkoimme lomailua eli ihanaa tuhtia iltaruokaa sekä aamupalaa sunnuntaina ja mainio 2,5 h maastopyöräily Heinolan/Vierumäen Juustopolulla. Kiitos Vierumäki Adventure, 20.5.2017 tavataan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti